än en gång blondinbellainspererad!

Blondinbella skrev idag i sin blogg om att göra en dreamboard, men jag läser inte tidningar i vanliga fall så jag gjorde en på datorn istället för att klippa ut alla bilder.

Jag vill studera
Jag vill bo i en ball villa
Jag vill jobba som webbdesigner
Jag vill ha ett ganska vanligt Svenssonliv med man och barn,
Ja, och resten får ni begripa själva.

Men låt det va som det är eller gör det bättre!

Ojoj, ser nu att klockan är halv2 men just nu skiter jag i det, jag är tvungen att skriva ner lite åsikter jag har!
Jag sitter och kollar på Agendas partiledardibatt och de pratar just nu om skokpoletik.

Moderaterna&co har kommit med ett förslag om att starta en mer yrkesinriktad skola, alltså, man får bygga mer om man vill gå bygg, man får klippa mer om man vill gå frisör, Ja, jättebra! Men! Teorin behövs! Det de försöker göra genom att plocka bort så att inte alla blir högskolabehöriga är att de skapar ett klassamhälle, där det blir en prestige i att gå på högre skolor än bara yrkesskola.

Det här kommer skapar ett samhälle där de som inte är så "smarta" eller "duktiga" i skolan kommer jobba på ett och samma jobb hela livet, och det väljer man redan när man är 16 år! Man är inte mogen för ett sånt beslut då, det är bra med valmöjligheter, men det ska vara realistiska val som inte behöver ha en konsikvens hela livet.

Och att de vill sänka platserna på komvux, eller avskaffa IV, helt sjukt! IV hjälpte mig fruktansvärt mycket när jag gick där, jag fick komma bort från min gammla skola, och det var det bästa som hänt mig, och direkt klarade jag lektionenrna som jag tidigare inte klarat. Ge mer hjälp! det är det de handlar om, om någon har det svårt i skolan betyder ju inte de att den personen ska "slippa" eller att en lärare ska tala om för än att man inte klarar det, då är det skolans uppgift att ge hjälp till dem som har det svårt!

sär skrivningar ;).

Vi har snackat lite om särskrivningar i skolan det senaste, det är något som är ganska svårt men fruktansvärt roligt, så jag har googlat lite på det och här kommer några som jag tycker var rätt kul

brun hårig sjuk sköterska
Extra knäck till skolungdomar
förväntans fulla damer
Glad packad lax
halv akustisk gitarr
lever med kul potatis
Kassa medarbetare sökes
Kom ut klädd
ren korv

Alla "lånade" från http://susning.nu/S%E4rskrivning. där det också finns fler.

Mormor 80 år igår, Grattis till henne!

Det här med att träffa släkten, ja det är lite udda, plötsligt brister den integritet man i normala fall har. Man kramas hit och dit, med släkingar man känner, med släktingar man inte känner, och till och med med släktingar man inte vet vilka det är. Och hur en släktträff kan få alla att igen börja beté sig som barn, så fort mormor och morfar eller någon annan "vuxen"  är med så är alla så snälla, försynta och trevliga, men när "katten" är borta då dansar "råttorna" på borde, då far snusen hit och dit, och man svär men kollar sig försiktigt runt för att se att det inte hördes in till "vuxenbordet" och så ber man om ursäkt och Opsar sig.

bra Intiativ av vattenfall!


lycklig!

Hade tänkt att spendara dagen med att städa, men som vanligt går inte det så bra, för jag har fastnat på youtube, och sitter och kollar gammla julkalendrar, ååh vilken nostalgitripp! Finns dock bara ett avsnitt av den bästa, Pelle Svanslös!


RSS 2.0